559 amerikai politikai oldalt törölt a Facebook, mert megsértették a felhasználói szabályzatot

559 politikai tartalmat terjesztő oldalt és 251 profilt törölt a Facebook a felhasználói szabályzat megsértése miatt. A Facebook szóvivője szerint az oldalakat nem a politikai tartalmuk miatt törölték, hanem a magatartásuk miatt.

A törölt lapok és profilok nem köthetőek egy konkrét politikai oldalhoz, csoporthoz vagy párthoz, a teljes ideológiai paletta megtalálható köztük. A törlés oka legtöbbször az volt, hogy az oldalak és profilok tiltott módszerekkel igyekeztek az általuk előállított politikai tartalmakat népszerűbbnek beállítani, mint amilyen valójában.

Ehhez kamuprofilokat használtak és spameltek is.

Edward Lynn, a Reverb Press nevű oldal főszerkesztője tiltakozott a Facebooknál, amiért az ő oldalukat is törölték. A férfi szerint ők nem álhírgyárosok, amerikaiak, és mindent a szabályok szerint csináltak, egyszerűen csak egy kis híroldalt igyekeznek fejleszteni. A főszerkesztő azt mondta, korábban valóban gyakorlat volt, hogy az oldal néhány szerzője kamuprofilokkal osztogatta a cikkeit, hogy elkerüljék, hogy ezek miatt a rendes profiljaikat jelentgessék a politikai ellenoldal trolljai, de ezt a gyakorlatot már nem követik. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.