559 amerikai politikai oldalt törölt a Facebook, mert megsértették a felhasználói szabályzatot

559 politikai tartalmat terjesztő oldalt és 251 profilt törölt a Facebook a felhasználói szabályzat megsértése miatt. A Facebook szóvivője szerint az oldalakat nem a politikai tartalmuk miatt törölték, hanem a magatartásuk miatt.

A törölt lapok és profilok nem köthetőek egy konkrét politikai oldalhoz, csoporthoz vagy párthoz, a teljes ideológiai paletta megtalálható köztük. A törlés oka legtöbbször az volt, hogy az oldalak és profilok tiltott módszerekkel igyekeztek az általuk előállított politikai tartalmakat népszerűbbnek beállítani, mint amilyen valójában.

Ehhez kamuprofilokat használtak és spameltek is.

Edward Lynn, a Reverb Press nevű oldal főszerkesztője tiltakozott a Facebooknál, amiért az ő oldalukat is törölték. A férfi szerint ők nem álhírgyárosok, amerikaiak, és mindent a szabályok szerint csináltak, egyszerűen csak egy kis híroldalt igyekeznek fejleszteni. A főszerkesztő azt mondta, korábban valóban gyakorlat volt, hogy az oldal néhány szerzője kamuprofilokkal osztogatta a cikkeit, hogy elkerüljék, hogy ezek miatt a rendes profiljaikat jelentgessék a politikai ellenoldal trolljai, de ezt a gyakorlatot már nem követik. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.