A Diák Oscar-díj bronzfokozatát kapta egy magyar film

A Diák Oscar-díj bronzfokozatával jutalmazták Los Angelesben Kovács István Ostrom című rövidfilmjét. Az, hogy a legjobb három film közé került ezen a versenyen az alkotás, azt jelenti, hogy a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjért is versenybe szállhat majd. Ebben a kategóriában nyert tavaly év elején Deák Kristóf a Mindenkivel.

A 23 perces Ostrom a délszláv háború idején játszódik az ostromlott Szarajevóban, és egy nőről szól, aki nagyon szeretne hajat mosni a közelgő randevúja előtt, ezért elindul tiszta vizet keresni.

A filmben nagyobbrészt boszniai színészek játszanak, és ez a 32 éves Kovács diplomafilmje is. Részben a Filmalap támogatásával készült. (Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.