A Diák Oscar-díj bronzfokozatát kapta egy magyar film

FILM
2018 október 12., 07:11
comments 4

A Diák Oscar-díj bronzfokozatával jutalmazták Los Angelesben Kovács István Ostrom című rövidfilmjét. Az, hogy a legjobb három film közé került ezen a versenyen az alkotás, azt jelenti, hogy a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjért is versenybe szállhat majd. Ebben a kategóriában nyert tavaly év elején Deák Kristóf a Mindenkivel.

A 23 perces Ostrom a délszláv háború idején játszódik az ostromlott Szarajevóban, és egy nőről szól, aki nagyon szeretne hajat mosni a közelgő randevúja előtt, ezért elindul tiszta vizet keresni.

link Forrás

A filmben nagyobbrészt boszniai színészek játszanak, és ez a 32 éves Kovács diplomafilmje is. Részben a Filmalap támogatásával készült. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.