Épp most jutott eszébe az ÁSZ-nak, hogy ellenőrizni kéne a hajléktalanokat segítő szervezeteket

Úgy jött ki, hogy most, pár nappal a hétfőn életbe lépő, a hajléktalanságot büntethetővé tévő szabályok hatályba lépése előtt lett aktuális a fedél nélkülieket segítő civil szervezetek ellenőrzése - értesült a Népszava. A lapnak nyilatkozó civilek azt mondták, a héten kapták meg Állami Számvevőszék adatbekérő levelét, amire öt napon belül válaszolniuk kell. Az ÁSZ a Népszava megkeresésére azt válaszolta, előre meghatározott ellenőrzési terv szerint dolgoznak. A nyilvános tervben azonban nem a hajléktalanokat segítő szervezetek szerepelnek, hanem egy jóval tágabb kör, a „nem állami humánszolgáltatók”. A Számvevőszék tájékoztatása szerint a most ellenőrzés alá vont szervezeteket összetett kockázatelemzés alapján választották ki. Legutóbb 2006-ban ellenőrizték a hajléktalanokat ellátó intézményrendszert, de a szervezetek működését akkor nem vizsgálták. 

Október 15. után nemcsak börtönbe csukhatják azt, aki „életvitelszerűen tartózkodik közterületen”, de az ingóságaikat is elégethetik.


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.