Kártérítési pert indít a szívműtétre váró elhunyt beteg családja

Egészségügy
2018 október 12., 22:05

Az ATV Egyenes beszéd címá műsorának pénteki adásában jelentette be Dr. Ábrahám László ügyvéd, hogy

20 millió forintos kártérítésre perli a kardiológiai intézetből kirúgott orvos betegének a családja.

Az 55 éves szívbeteg férfi operációja elmaradt, mert a Gottsengen György Kardiológiai Intézetből kirúgták a beavatkozást végző Székely Lászlót. A műtét elmaradt, Székely helyettesítését nem tudták biztosítani, a férfi elhunyt. Az ügyvéd szerint mind Kovács Attila országos tisztifőorvos, mind a vizsgálatot végző Kollár professzor utalt egyértelműen arra, hogy a kórház hibázott, így van esély, hogy megtudjanak egyezni az intézménnyel. Hozzátette: ha a lezárult vizsgálat mégis azt állapítaná meg, hogy Székely László a felelős, akkor is az intézménynek kell fizetnie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.