Kártérítési pert indít a szívműtétre váró elhunyt beteg családja

Az ATV Egyenes beszéd címá műsorának pénteki adásában jelentette be Dr. Ábrahám László ügyvéd, hogy

20 millió forintos kártérítésre perli a kardiológiai intézetből kirúgott orvos betegének a családja.

Az 55 éves szívbeteg férfi operációja elmaradt, mert a Gottsengen György Kardiológiai Intézetből kirúgták a beavatkozást végző Székely Lászlót. A műtét elmaradt, Székely helyettesítését nem tudták biztosítani, a férfi elhunyt. Az ügyvéd szerint mind Kovács Attila országos tisztifőorvos, mind a vizsgálatot végző Kollár professzor utalt egyértelműen arra, hogy a kórház hibázott, így van esély, hogy megtudjanak egyezni az intézménnyel. Hozzátette: ha a lezárult vizsgálat mégis azt állapítaná meg, hogy Székely László a felelős, akkor is az intézménynek kell fizetnie. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.