Kálmán Olga interjút készített annak a szívbeteg férfinak a családjával, aki a műtétre várva halt meg

2018 október 10., szerda 14:42
245

Székely Lászlót szeptember közepén küldtek el azonnali hatállyal a Gottsegen György Kardiológiai Intézettől (GOKI). Az ügy óriási vihart kavart, Székely ugyanis az ország egyik legnevesebb szívsebésze, specialitása a kis metszéssel járó szívsebészeti műtét. Távozása után sorban kellett lemondani a speciális műtéteket, és amikor Székely egyik, műtétre váró betege a távozása után meghalt, az intézet a kirúgott főorvost kezdte támadni. 

Az alább látható interjúban Kálmán Olga először azt kérdezi az elhunyt feleségétől és lányától, hogy őket megkeresték-e a vizsgálatok során, illetve hogy részvétet nyilvánított-e bárki. Mindkét kérdésre nemmel válaszolnak.

A két nő, akinek az arcát nem mutatják, azt is elmondja, ami a vizsgálat szempontjából szintén fontos lehet, hogy először nem Székely László vizsgálta meg az elhunyt férfit, vele csak augusztus 28-án találkoztak. Ezek után részletesen elmesélik, hogyan halt meg a férfi.

Székely László szerint az elhunyt azon három beteg között volt, akire kirúgása után külön felhívta a figyelmet, kérte a helyébe lépő új főorvost, hogy nézze át, és ha kell, értékelje újra három beteg kezelési tervét, műtéti programját. Ezzel szemben az intézet vizsgálata után annak vezetője (akinek e poszton pont Székely volt korábban a kihívója) kijelentette: a beteg Székely miatt halt meg. Andréka Péter állítja, hogy a beteg nem szerepelt az intézet semmilyen várólistáján, róla csak egy július végi ambuláns lap van az intézet nyilvántartásában, akkor viszont egy olyan CT-felvételt vitt be Székelynek, ami alapján azonnal meg kellett volna műteni. Ehelyett Székely informálisan és illegálisan legyártatott egy protézist, ami a beteg haláláig, 66 nap után sem érkezett meg - mondta az intézetvezető. 

Hogyan tovább? - kérdezi a hozzátartozóktól Kálmán Olga, de hát nem nagyon tudnak erre mit mondani.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt