Két nappal a kirúgása után műtötte volna Székely

Egészségügy
2018 október 12., 16:08
comments 82

Semmit sem tud műtétjéről az a sürgős beavatkozásra váró szívbeteg, akit két nappal a kirúgása után operált volna Székely László. Az ATV Híradójának nyilatkozó páciens elmondta, hogy 

„egyre veszélyesebb a tágulat, jó lenne vagy jó lett volna minél hamarább ezt a beavatkozást elvégezni, illetve legalább azt tudni, hogy mikor kerülök sorra. Idegőrlő ez a három hét, lassan az ember idegrendszerét teljesen felőrli, hogy semmit nem tud. Mással nem szeretném megműttetni magam, hisz ezt a speciális műtétsorozatot ő és csak ő tudná elvégezni.”

A beteg azon három ember egyike, akik érimplantátumra vártak Székelynél. Egyikük, egy 55 éves férfi a beavatkozás elmaradása miatt életét vesztette. A kirúgott orvos szerint 

"biztos, hogy katasztrofális élmény lehet megélni azt, hogy ők nem tudják, hogy lesz-e, ki csinálja, mikor csinálja, vagy valaki, aki kitalálja, hogy ez a megoldás nem is igazán jó, majd kitalálnak egy másik megoldást, amiről még nem is tudja, hogy micsoda és azt sem, hogy ő vajon alkalmas rá."

Az ATV kereste a kardiológiai intézetet, hogy mi várható a beteg ügyében, de azt a választ kapták, hogy 

nem nyilatkoznak, amíg nincs meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ által indított vizsgálatok eredménye.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.