Nem mondott igazat Kásler: nem létezik a Petőfi Múzeum vezetésére kiírt pályázat

Csúsztatott az emberi erőforrások minisztere a Magyar Idők csütörtöki számában megjelent interjújában, írja az Index. Kásler Miklós Prőhle Gergely kirúgását a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről elintézte egyetlen mondatban:

"pályázatot írtunk ki, és az lesz a nyertes, akinek a munkáját a szakmai bírálóbizottság a legjobbnak ítéli." 

Az Index megpróbálta megkeresni, de sehol sem találta az álláshirdetés nyomát. Sem a kormány honlapján, sem a közszféra állásportálján, a Közigállás.hu-n. Megkérdezték az Emmit is, hogy hol található kiírás, de a tárca természetesen még nem válaszolt. Magánál az intézménynél sem tudnak semmit, a Petőfi Irodalmi Múzeum a lap megkeresésére azt közölte, hogy

"mi is csak annak az információnak vagyunk a birtokában, aminek Ön. A főigazgatói pályázat kiírására az EMMI az egyedül jogosult szerv. Az EMMI weboldalán és a közigállás.hu oldalon mindenképpen meg kell majd jelennie a pályázatnak. De ez a normál ügymenet, minden eddigi ilyen esetben is így történt."

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.