Nem mondott igazat Kásler: nem létezik a Petőfi Múzeum vezetésére kiírt pályázat

POLITIKA
2018 október 12., 14:55
comments 232

Csúsztatott az emberi erőforrások minisztere a Magyar Idők csütörtöki számában megjelent interjújában, írja az Index. Kásler Miklós Prőhle Gergely kirúgását a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről elintézte egyetlen mondatban:

"pályázatot írtunk ki, és az lesz a nyertes, akinek a munkáját a szakmai bírálóbizottság a legjobbnak ítéli."

Az Index megpróbálta megkeresni, de sehol sem találta az álláshirdetés nyomát. Sem a kormány honlapján, sem a közszféra állásportálján, a Közigállás.hu-n. Megkérdezték az Emmit is, hogy hol található kiírás, de a tárca természetesen még nem válaszolt. Magánál az intézménynél sem tudnak semmit, a Petőfi Irodalmi Múzeum a lap megkeresésére azt közölte, hogy

"mi is csak annak az információnak vagyunk a birtokában, aminek Ön. A főigazgatói pályázat kiírására az EMMI az egyedül jogosult szerv. Az EMMI weboldalán és a közigállás.hu oldalon mindenképpen meg kell majd jelennie a pályázatnak. De ez a normál ügymenet, minden eddigi ilyen esetben is így történt."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt