Nem mondott igazat Kásler: nem létezik a Petőfi Múzeum vezetésére kiírt pályázat

Csúsztatott az emberi erőforrások minisztere a Magyar Idők csütörtöki számában megjelent interjújában, írja az Index. Kásler Miklós Prőhle Gergely kirúgását a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről elintézte egyetlen mondatban:

"pályázatot írtunk ki, és az lesz a nyertes, akinek a munkáját a szakmai bírálóbizottság a legjobbnak ítéli." 

Az Index megpróbálta megkeresni, de sehol sem találta az álláshirdetés nyomát. Sem a kormány honlapján, sem a közszféra állásportálján, a Közigállás.hu-n. Megkérdezték az Emmit is, hogy hol található kiírás, de a tárca természetesen még nem válaszolt. Magánál az intézménynél sem tudnak semmit, a Petőfi Irodalmi Múzeum a lap megkeresésére azt közölte, hogy

"mi is csak annak az információnak vagyunk a birtokában, aminek Ön. A főigazgatói pályázat kiírására az EMMI az egyedül jogosult szerv. Az EMMI weboldalán és a közigállás.hu oldalon mindenképpen meg kell majd jelennie a pályázatnak. De ez a normál ügymenet, minden eddigi ilyen esetben is így történt."

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.