Orbán Viktor: ¯\_(ツ)_/¯

A miniszterelnök megtartotta szokásos péntek reggeli rádiómiséjét a Kossuthon, de nem volt benne semmi újdonság. Leírom azért a lényeget, de nem tudom tiszta szívvel azt mondani, hogy megéri elolvasni.

Orbán Viktor először Erdogan elnök látogatásáról beszélt. Azt mondta, a magyar külpolitika általános alapelve, hogy barátokat kell gyűjteni, nem pedig ellenségeket, és eszerint jártak el eddig is. A miniszterelnök szerint a magyaroknak nem dolga, hogy a török demokrácia helyzetét bírálják, ez a törökök dolga, majd ők megoldják. Orbán szerint ráadásul Törökország Németország és Oroszország mellett olyan nagyhatalom, ami hatással van a Kárpát-medencére, nem lehet elzárkózni Ankara elől.

Természetesen ez az interjú sem telhetett el mirgánsozás nélkül. Orbán a közelgő Európai Parlamenti választással kapcsolatban beszélt arról, hogy az Európai Parlamentet szerinte jelenleg bevándorláspárti többség vezeti, de májusra ez megváltozik, és a mostani többség igyekszik minél több, bevándorlást segítő intézkedést elfogadni májusig.

A miniszterelnök azt mondta, kemény napjai lesznek Brüsszelben, hogy ezeket az intézkedéseket akadályozni tudja.

Ezután jött a Soros-blokk.

„Néhány évvel ezelőtt még kevesen tudtak arról, hogy milyen erőteljes hálózatot működtet Soros György”

- mondta Orbán, aki szerint ez korábban egy rejtőzködő hálózat volt, és az elmúlt évek nagy eredménye, hogy felszínre hozták ezt a hálózatot. Ez esélyt adott arra, hogy kiszoríthassák ezt a hálózatot Európából.

Orbán szerint az az érdekes, hogy ez a Soros elleni küzdelem az Egyesült Államokban is zajlik. Az egyik oldalon Trump elnök és támogatói állnak, a másikon pedig Soros és a globalisták, akik világkormányt akarnak. Orbán azt mondta, az a jó a világnak, ha nemzetekre van osztva, ezt meg kell tartani. A miniszterelnök szerint a magyar ellenzék is a globalista ideológiát képviseli, csak ez nem látszik, mert annyira gyengék.

Sorosék gyengesége Orbán szerint az, hogy ha megnevezik őket, és kritizálni kezdik őket a választott kormányok, akkor kiderül, hogy nekik nincs felhatalmazásuk, és nincs mögöttük többség sem. Előnyük viszont a gyorsaság és a hatékonyság, ebben pedig hasonlítanak a titkosszolgálatokra.

„Van egy olyan kísérlete a Soros-féle nemzetközi hálózatoknak, hogy az ENSZ-t használják fel a céljaik elérésére. (...) Az ENSZ jó terep erre, hiszen (...) az ENSZ-ben mindig migrációpárti többség lesz.”

Orbán szerint Sorosék az ENSZ felhatalmazását, mint a világ felhatalmazását szeretnék felhasználni maguk mögött, de egyre több ország szeme nyílik fel, és távolodni kezdenek az ENSZ bevándorlásügyi dokumentumaitól.

A riporter arról is kérdezte Orbánt, hogyan tudta rávenni Tarlós Istvánt, hogy újra induljon el a főpolgármester-választáson. A miniszterelnök szerint ez elsősorban a kerületi polgármesterek eredménye, akik szintén Tarlóssal szerettek volna együtt dolgozni, és Tarlós is hajlandó volt belevágni a kampányba.

Ezen kívül Orbán bejelentette azt is, hogy emelni tervezik az ápolási díjat.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.