Orbán Viktor: ¯\_(ツ)_/¯

POLITIKA
2018 október 12., 06:04
comments 142

A miniszterelnök megtartotta szokásos péntek reggeli rádiómiséjét a Kossuthon, de nem volt benne semmi újdonság. Leírom azért a lényeget, de nem tudom tiszta szívvel azt mondani, hogy megéri elolvasni.

Orbán Viktor először Erdogan elnök látogatásáról beszélt. Azt mondta, a magyar külpolitika általános alapelve, hogy barátokat kell gyűjteni, nem pedig ellenségeket, és eszerint jártak el eddig is. A miniszterelnök szerint a magyaroknak nem dolga, hogy a török demokrácia helyzetét bírálják, ez a törökök dolga, majd ők megoldják. Orbán szerint ráadásul Törökország Németország és Oroszország mellett olyan nagyhatalom, ami hatással van a Kárpát-medencére, nem lehet elzárkózni Ankara elől.

Természetesen ez az interjú sem telhetett el mirgánsozás nélkül. Orbán a közelgő Európai Parlamenti választással kapcsolatban beszélt arról, hogy az Európai Parlamentet szerinte jelenleg bevándorláspárti többség vezeti, de májusra ez megváltozik, és a mostani többség igyekszik minél több, bevándorlást segítő intézkedést elfogadni májusig.

A miniszterelnök azt mondta, kemény napjai lesznek Brüsszelben, hogy ezeket az intézkedéseket akadályozni tudja.

Ezután jött a Soros-blokk.

„Néhány évvel ezelőtt még kevesen tudtak arról, hogy milyen erőteljes hálózatot működtet Soros György”

- mondta Orbán, aki szerint ez korábban egy rejtőzködő hálózat volt, és az elmúlt évek nagy eredménye, hogy felszínre hozták ezt a hálózatot. Ez esélyt adott arra, hogy kiszoríthassák ezt a hálózatot Európából.

Orbán szerint az az érdekes, hogy ez a Soros elleni küzdelem az Egyesült Államokban is zajlik. Az egyik oldalon Trump elnök és támogatói állnak, a másikon pedig Soros és a globalisták, akik világkormányt akarnak. Orbán azt mondta, az a jó a világnak, ha nemzetekre van osztva, ezt meg kell tartani. A miniszterelnök szerint a magyar ellenzék is a globalista ideológiát képviseli, csak ez nem látszik, mert annyira gyengék.

Sorosék gyengesége Orbán szerint az, hogy ha megnevezik őket, és kritizálni kezdik őket a választott kormányok, akkor kiderül, hogy nekik nincs felhatalmazásuk, és nincs mögöttük többség sem. Előnyük viszont a gyorsaság és a hatékonyság, ebben pedig hasonlítanak a titkosszolgálatokra.

„Van egy olyan kísérlete a Soros-féle nemzetközi hálózatoknak, hogy az ENSZ-t használják fel a céljaik elérésére. (...) Az ENSZ jó terep erre, hiszen (...) az ENSZ-ben mindig migrációpárti többség lesz.”

Orbán szerint Sorosék az ENSZ felhatalmazását, mint a világ felhatalmazását szeretnék felhasználni maguk mögött, de egyre több ország szeme nyílik fel, és távolodni kezdenek az ENSZ bevándorlásügyi dokumentumaitól.

A riporter arról is kérdezte Orbánt, hogyan tudta rávenni Tarlós Istvánt, hogy újra induljon el a főpolgármester-választáson. A miniszterelnök szerint ez elsősorban a kerületi polgármesterek eredménye, akik szintén Tarlóssal szerettek volna együtt dolgozni, és Tarlós is hajlandó volt belevágni a kampányba.

Ezen kívül Orbán bejelentette azt is, hogy emelni tervezik az ápolási díjat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.