Tennivalók tömpelege

A szokásos hétvégi programajánlónkat egy kis etimológiai kitérővel kezdjük, mivel hiába szoktam használni, igazából fogalmam se volt, mit jelent pontosan és honnan származik a tömkeleg szavunk. Szerencsére a Nyestnek volt külön bejegyzése erről a problémáról is, amiből kiderült, hogy még az etimológiai szótárak sem tudnak biztosat mondani.

Gyanús, hogy volt köze a töm igéhez, de a létrejötte így sem világos. A forrásokban a tömkeleg mellett ráadásul a tömpeleg alak is előfordul, és nem tudni, melyik létezett előbb. Majd a bejegyzés így folytatódik:

„Eredetileg a sűrűségre, zsúfoltságra, szövevényességre utalhatott, de a 19. század elején használták anatómiai szakkifejezésként is ’belső fül’ értelemben. A TESZ. szerint a törökből való származtatása téves, ugyanakkor ennek helyébe semmi biztosat nem tud állítani.”

És akkor a programok:

Péntek

Koncert

Buli

Minden más

Szombat

Koncert

Buli

Minden más

Vasárnap

Egész hétvége

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.