8 dél-koreai és nepáli hegymászó meghalt a Himaláján egy viharban

külföld
2018 október 13., 06:34
comments 44

Legkevesebb nyolc hegymászó életét vesztette Nepálban, a Himalájához tartozó Gurdzsa-hegység megmászása közben, miután egy heves hóvihar elsöpörte el a táborukat, kilencedik társuk eltűnt- közölte szombaton a nepáli rendőrség szóvivője, Szailes Thapa.

Bir Bahadur Budamagar rendőrtiszt az mondta, hogy a péntek éjjeli vihar lerombolta a csúcs megmászására készülők alaptáborát. Szombaton kora reggel helikoptereket küldtek az öt dél-koreai hegymászó és négy nepáli vezetőjük felkutatására, a gépek azonban a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudtak leszállni.

A tábor egynapi gyalogjárásra van a legközelebbi falutól. Rendőrök gyalogszerrel is megpróbálnak eljutni a hegymászók alaptáborába, de a rossz időjárás miatt valószínűleg szombaton még nem érik el. (MTI, New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.