A kormány elkezdte a külföldieknek is tolni az itthon már jól ismert, migránsozós propagandát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Ideje felrázni Brüsszelt!” – üzeni a trumpista reklámok stílusában készült kormányzati Facebook-videó, amit Kovács Zoltán kormányszóvivő osztott meg először, és ami a liberálisok frakcióját vezető – és egyébként nem is Brüsszelben, hanem a strasbourgi Európai Parlamentben dolgozó – Guy Verhofstadtot támadja.

A videó annyit állít, hogy sok migráns érkezett Európába 2015 óta, és hogy a kontinensen több száz támadás történt, nőtt a bűnözés, Verhofstadt pedig még több migránst akar betelepíteni, ennek alátámasztására egy félmondatot vágnak be tőle, ami annyi, hogy „szükségünk van a migrációra”.

„Védjük meg Európát!” – zárul a videó, de az nem derül ki, hogy mire gondolnak, hogyan kéne ezt megtenni. Vélhetően kiderül a kampány egyik következő részéből. Az „Ez veszélyes!” vagy „Ez felháborító!” hazai üzenet angol megfelelője: „Ez meggondolatlan!”

Ezzel a primitív üzenettel, ami szándékosan összemos dolgokat – és utal rá, de valójában nem mondja ki egyértelműen (nem úgy, mint itthon) azt, hogy a terrortámadásokat bevándorlók követték el – új szintre lépett az itthon már jól ismert migránsozós kormánypropaganda: már az egész EU-hoz szólva igyekeznek megszólítani a bevándorlásellenes erőket az EP-választásra készülve.

Érthető, hogy a kormány elsőnek a belga Verhofstadtot szemelte ki, aki korábban többször is hangot adott annak a véleményének, hogy az EU nem finanszírozhatja tovább az illiberalizmust, mert megengedhetetlen, hogy az illiberális elitek az európai adófizetők pénzén gazdagodjanak, és azt is írta, hogy Magyarországot és Lengyelországot most nem vennék fel az EU-ba.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.