Kisebb pizzaszeleteket hozhat a kövérség elleni harc Angliában

A brit közegészségügyi hivatal jelenleg tárgyalást folytat a nagy étteremláncok vezetőivel arról, hogyan lehetne csökkenti az ételeik kalóriatartalmát. A brit hivatal szerint drasztikus lépéseket kell tenni, az ország ugyanis elhízási krízissel néz szembe: a brit gyerekek körében az utóbbi évtizedben harmadával nőtt a súlyos elhízottság.

A most kidolgozandó javaslat több ezer étel kalóriatartalmát limitálhatja. Ilyen a pizza a hamburger, levesek, szószok, ételek a gyorséttermekben, szupermarketekben.

Az elsődleges tervek szerint egy átlagos pizza nem tartalmazhat többet 928 kalóriánál. Ez sokkal kevesebb mint amennyit a gyorséttermek pizzaszeletei jelenleg tartalmaznak. Alison Tedstone, a hivatal egyik szakértője azt mondta, nem elég, ha az üzletek egészségesebb ételeket is kínálnak, az ugyanis nem segít megoldani az elhízást. Szerinte mindenképpen korlátozni kell az összes étel kalóriatartalmát.

“Ez azt jelentheti, hogy kevesebb hús lesz a pizzán, vagy kevesebb sajt, vagy az egész pizza kisebb lehet.” - mondta.

A konkrét intézkedési tervet tavasszal jelentik be, a konzultáció után. A cél az, hogy 20 százalékkal csökkentsék az ételek kalóriatartalmát, és ez hozzásegítheti az országot ahhoz, hogy 2030-ra fele ennyi kövér gyerek éljen Angliában. (Telegraph)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.