Kisebb pizzaszeleteket hozhat a kövérség elleni harc Angliában

étel
2018 október 13., 20:51
comments 174

A brit közegészségügyi hivatal jelenleg tárgyalást folytat a nagy étteremláncok vezetőivel arról, hogyan lehetne csökkenti az ételeik kalóriatartalmát. A brit hivatal szerint drasztikus lépéseket kell tenni, az ország ugyanis elhízási krízissel néz szembe: a brit gyerekek körében az utóbbi évtizedben harmadával nőtt a súlyos elhízottság.

A most kidolgozandó javaslat több ezer étel kalóriatartalmát limitálhatja. Ilyen a pizza a hamburger, levesek, szószok, ételek a gyorséttermekben, szupermarketekben.

Az elsődleges tervek szerint egy átlagos pizza nem tartalmazhat többet 928 kalóriánál. Ez sokkal kevesebb mint amennyit a gyorséttermek pizzaszeletei jelenleg tartalmaznak. Alison Tedstone, a hivatal egyik szakértője azt mondta, nem elég, ha az üzletek egészségesebb ételeket is kínálnak, az ugyanis nem segít megoldani az elhízást. Szerinte mindenképpen korlátozni kell az összes étel kalóriatartalmát.

“Ez azt jelentheti, hogy kevesebb hús lesz a pizzán, vagy kevesebb sajt, vagy az egész pizza kisebb lehet.” - mondta.

A konkrét intézkedési tervet tavasszal jelentik be, a konzultáció után. A cél az, hogy 20 százalékkal csökkentsék az ételek kalóriatartalmát, és ez hozzásegítheti az országot ahhoz, hogy 2030-ra fele ennyi kövér gyerek éljen Angliában. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.