Papírollókra írták fel, miért rossz ma kórházban szülni Magyarországon

Néhány száz ember vett részt a Másállapot a szülészetben nevű csoport szombat délutáni demonstrációján Budapesten. Ez az a szervezet, amely korábban goillajelmezes videóban foglalta össze, miért jobb élmény néha ma az állatkertben szülni, mint egy magyar kórházban.

Fotó: Horváth Bence

A papírollókra a saját rossz élményeiket írták rá a demonstrálók, vagy azt, hogy mit változtatnának az ellátórendszeren.

Fotó: Horváth Bence

A Nyugati tértől vonultak a Szabadság térre.

"Te mit szólnál, ha mindenféle tájékoztatás nélkül egy általad ismeretlen szert fecskendeznének a testedbe? És ahhoz, ha az engedélyed nélkül a nemi szervedhez érnének? Hogy érintene, ha akaratod ellenére elvinné valaki a gyerekedet éjszakára? Szerinted milyen érzés csak azért hanyatt feküdni órákon át egy szobában egyedül, vagy idegenekkel körülvéve, mert így szokás? Apaként milyen lenne 3 napig egy üvegajtó mögül nézni a gyerekedet, mert - csak?" - írták a demonstráció Facebook csoportjában. Szerintük a jelenlegi szülészeti ellátásban mindezek naponta fordulnak elő, sok anya számol be erről.

Fotó: Horváth Bence

A céljuk, hogy az anyákat jobban tájékoztassák arról, mi történik velük, a beleegyezésük nélkül egyetlen beavatkozást se végezzenek el, méltó módon szülhessenek, és ne idejétmúlt szokások határozzák meg az ellátást.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.