Vizsgálatot kezdeményeztek az LMP-ben Ungár Péter ellen a Mészáros Lőrinc-közeli üzlete miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ungár Péter oligarchikus kapcsolatainak kivizsgálását kezdeményezte az LMP néhány tagja a párt etikai bizottságánál - írja a 24.hu. A beadvány szerint a párt tagsága és a szimpatizánsai körében mély megdöbbenést váltott ki, hogy a parlamenti frakcióban ülő Ungár Péter és édesanyja, Schmidt Mária közös gazdasági érdekeltségbe került Mészáros Lőrinccel.

Szeptemberben derült ki, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez sorolt Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. 5,7 milliárd forint értékben vásárol részesedést Schmidt Mária kormánybiztos és fia, Ungár Péter LMP-s politikus cégében. A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. egyetlen tulajdonosa a Pió-21 Kft., aminek a kétharmada Schmidt Máriáé, a két gyereke (Ungár Anna és Péter) tulajdonrésze pedig egyhatod-egyhatod rész.

Ungár PéterFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az etikai bizottsághoz forduló tagok szerint kétséges, hogy ilyen mértékű összefonódás mellett lehet-e még hiteles ellenzéki politizálást folytatni. Ezért kezdeményezték az etikai bizottságánál, hogy a testület szólítsa fel a képviselőt a Mészárossal fennálló üzleti kapcsolat megszüntetésére, illetve arra, hogy a jövőben kerülje el a hasonló üzleteket.

A 24.hu megkereste Ungárt, aki azt mondta, az elmúlt hetekben rengeteg beadvány született ellene különféle kifogásokkal. “Több etikai vizsgálat indult már ellenem mint égen a csillag, melyen meglephette tagtársaimat a vagyoni helyzetem, hiszen az eddig is szinte titokként volt kezelve, médiafigyelem nélkül. Szeretném jelezni a további beadványok elkerülése végett, hogy édesanyám Schmidt Mária” - mondta a politikus, amjd közölte, hogy az ezügyben induló etikai eljárásról “kellő időben” fog tájékoztatást adni.

Ungár korábban azt mondta, átgondolja azt a helyzetet, amelybe a tulajdonrész-vásárlással csöppent.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.