A Mészáros-közeli Takarékbank 5,7 milliárddal szállt be Schmidt Mária és Ungár Péter cégébe

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez sorolt Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. 5,7 milliárd forint értékben vásárol részesedést Schmidt Mária és Ungár Péter cégében, a BIF-ben - írja a tőzsde honlapján olvasható közlemény alapján az Index.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. egyetlen tulajdonosa a Pió-21 Kft., amelynek kétharmada Schmidt Márié, a két gyerekének, Ungár Annának és az LMP-s Ungár Péternek pedig egyhatod-egyhatod tulajdonrésze van.

A kormányközeli gigabank létrehozásában is fontos lehet az a Takarékbank, amelynek elnök-vezérigazgatója Vida József, aki tavaly azt nyilatkozta, hogy „Nem vagyok Mészáros Lőrinc strómanja”, de azt lehet tudni róla, hogy

  • Mészáros még „gázszerelőmesterként” vezette be a szülei lakásába a gázt,
  • a Takarékbank Mészárosnak milliárdos kölcsönöket adott, 
  • Mészáros érdekeltségébe került a takarékszövetkezetek teljes informatikai fejlesztését végző cég,
  • és a legegyértelműbb jelzésként Vida a Mészáros Lőrinc és családja cégbirodalmának középpontjában álló Opus Global Zrt. igazgatósági tagja is lett.

Amikor tavaly egy Mészárossal kapcsolatba hozott, rejtélyes svájci cég vásárolta be magát a BIF-be, a 24.hu rákérdezett Ungár Péternél, az LMP elnökségi tagjánál, hogy ez ellenzéki politikusként nem ellentmondásos-e:

Ungár: De azért sem akarom eladni a tulajdonrészem, mert ez az örökségem.

24.hu: Ha Mészáros Lőrinc lesz a tulajdonostársa, akkor is így gondolja majd?

Ungár: Az, hogy Nobilis Kristóf helyett ki száll be, nem az én döntésem. Szerintem nem lesz Mészáros Lőrinc a tulajdonostársam. Ha mégis, az egy másik helyzet lenne, akkor újragondolnám, amit most elmondtam.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.