Baloldali győzelem a szombathelyi időközin, fontos mandátumot bukott a Fidesz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A baloldali pártok által támogatott László Győző nyerte meg a vasárnap tartott szombathelyi önkormányzati választást, amit azután kellett kiírni, hogy Czeglédy Csaba MSZP-s önkormányzati képviselőt előzetes letartóztatásba helyezték.

Czeglédyt azzal gyanúsítják, hogy 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el bűnszervezetben, miközben diákmunkások közvetítésével foglalkozott.

Az ügyészség elutasította, hogy az előzetesbe helyezett politikus részt vehessen az önkormányzat ülésein, így mandátuma megszűnt. 

A mostani választásnak különös súlyt adott, hogy a helyi Fidesz abszolút többséget szerezhetett volna az önkormányzati testületben, ha sikerül megnyernie a választást. 

De nem sikerült: az 5. választókerületben az Éljen Szombathely! Egyesület színeiben induló László Győző a szavazatok bő 57 százalékát megszerezve, 927 szavazattal győzte le a fideszes Melega Miklóst, akire csak 693-an voksoltak. 

Az Index ezen túl emlékeztet arra, hogy legutóbb Czeglédy ugyanitt, a Derkovits lakótelep környékén 50-36 százalékos arányban győzőtt. (Nyugat.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.