Mégiscsak jelentett valamit Melania Trump kabátján az "Engem igazán nem érdekel"-felirat

A bababörtönbotrány csúcsán, idén júniusban Melania Trump, aki férjénél, az Egyesült Államok elnökénél sokkal együttérzőbbnek mutatkozott azokkal a bevándorlókkal és menedékkérőkkel, akiktől az amerikai hatóságok elkobozták a gyermeküket, Texasba látogatott. Az egyik olyan szállást kereste fel McAllenben, ahol a szüleiktől elszakított gyerekeket zártak el.

Melania Trump a csak arra az alkalomra vásárolt, "Engem igazán nem érdekel" feliratú kabátjában, amiről szóvivője annak idején azt állította, hogy csak egy kabát, de most a first lady bevallotta, hogy mégsem csak egy kabát volt.Fotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

Nagy feltűnést keltett, hogy Melania az útra egy mindössze 39 dolláros kabátot vett fel, a hátán a nagybetűs "Engem igazán nem érdekel, hát téged?" felirattal.

A first lady szóvivője akkor határozottan tagadta, hogy ez bármiféle üzenet lett volna. Az "csak egy kabát", mondta. Férje, az Egyesült Államok elnöke akkor azt mondta, hogy a kabát üzenet volt a "fake news" sajtónak. Itt meg kell jegyezzük, hogy Trump rosszul használja a kifejezést, nem azokra az álhírterjesztő oldalakra érti, melyek közül sokat az orosz katonai hírszerzés tartott fenn azért, hogy az ő megválasztását segítse, hanem azokra az újságokra, amelyek nem ajnározva számolnak be elnökségéről.

De ez most mellékszál, az új fejlemény az, hogy most már Melania is azt állítja, hogy igenis volt jelentése annak, hogy egy "engem igazán nem érdekel" feliratú kabátban ment szüleiktől elválasztott gyerekeket látogatni Texasba. "Nyilvánvaló, hogy nem a gyerekek miatt viseltem a kabátot, ami csak a repülőre fel- és leszálltamban volt csak rajtam" - mondta az ABC-nek adott, szombaton vetített interjújában Melania Trump.

De akkor miért? "Ez a baloldali sajtóban dolgozóknak szólt, akik bírálnak engem. Meg akartam nekik mutatni, hogy nem érdekel. Bírálhatnak bármiért, ez nem fog akadályozni abban, hogy azt tegyem, amit helyesnek gondolok" - mondta arról, hogy miért szerzett be külön egy kabátot csak ezért.

Az interjúban, mely során Melania Trump lovaglócsizmát, szűk lovaglónadrágot, hófehér inget és hófehér szafarikalapot viselt, a first lady azt is kifogásolta, hogy a sajtó mennyit foglalkozik az öltözködésével - például amikor egy "Engem igazán nem érdekel" feliratú kabátban látogat el egy texasi bababörtönbe. (Via BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.