Rossz a levegő az országban, és egy darabig nem is lesz jobb

2018 október 14., vasárnap 15:54
134

Pénteken adott hír arról az Országos Közegészségügyi Intézet, hogy 13 városban kifogásolható a levegő minősége az országban, vasárnap pedig már arról tájékoztattak, hogy egyelőre az időjárási viszonyok miatt nem is lesz jobb - vasárnapig nem lehet számítani érdemi javulásra. 

  Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A magas szállóporérték (PM10) miatt kifogásolt a levegőminőség Budapesten, Dunaújvárosban, Győrben, Nyíregyházán, Pécsen, Százhalombattán, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen,Tökölön és Várpalotán is - írja az MTI az OKI és a meteorológiai szolgálat oldalai alapján. 

A gyermekek, idősek, a légzőszervi és szívbetegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak a szabad levegőn, de a szállópor mindenki másnál is okozhat légzőszervi irritációt. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ nem javasolja az intenzív, szabadban végzett fizikai tevékenységet. 

Mivel az időjárásban a héten nem válható érdemi változás, továbbra is valószínűleg  az egészségügyi határérték, azaz köbméterenkénti 100 mikrogramm körüli vagy azt meghaladó marad a PM10 koncentrációja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt