Egyre durvábban atletizál a Boston Dynamics parkour robotja

TECH
2018 október 15., 11:35
comments 122

A Boston Dynamics időről időre megosztja, hol tart a robotfejlesztésben. A sétáló, futó, ugráló robot újabb akadályt győzött le: több mint 20 próbálkozás után sikerült felugrálnia egy fokonként 40 centiméteres lépcsősoron.

link Forrás

Az irányító szoftver az egész test – beleértve a lábakat, karokat, törzset – felett uralkodva őrzi az egyensúlyt, biztosítja a kellő energiát és erőt az ugráláshoz úgy, hogy ne törje meg a ritmust.

Milyen hasznosak lesznek ezek a robotok az emberekkel szemben a harctéren vagy békés tüntetések idején tömegoszlatásban!

Persze a parkour robot még sehol sincs egy embertől:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.