Gyereket vár Harry herceg felesége

külföld
2018 október 15., 09:34
comments 110

Gyermeket vár Meghan sussexi hercegnő, Harry herceg felesége. A hírt hétfőn jelentette be rövid közleményben a Kensington-palota, a házaspár londoni rezidenciája. A kétsoros közleményből annyi derül ki, hogy a gyerek tavasszal születhet meg.

Harry herceg és felesége, Meghan az esküvő napján 2018. május 19-én.
photo_camera Harry herceg és felesége, Meghan az esküvő napján 2018. május 19-én. Fotó: Gareth Fuller/AFP

Harry herceg – II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegné másodszülött fia – május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle amerikai színésznőnek Windsor királyi kastélyában. Az esküvő után az uralkodó a Sussex hercege és hercegnője címet adományozta nekik.

Harry és Meghan első gyereke a 7. helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban. A hercegi házaspár első gyerekének trónöröklési helyét már nem befolyásolja, hogy fiúnak vagy lánynak születik, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Harry herceg és Meghan hercegnő első gyereke leány lesz, akkor is megtartaná a 7. helyét a trónöröklési sorban, ha majd születne egy öccse is, és csak akkor kerülne hátrébb, ha Vilmosnak és feleségének, Katalin hercegnőnek születne még egy gyereke.

Harry és Meghan elsőszülött gyereke a királynő 8. dédunokája lesz. A 93. évében járó uralkodónak egy éven belül a harmadik dédunokája születik: április 23-án született Lajos herceg, Vilmos és Katalin harmadik gyereke, június 18-án pedig Zara Tindall, II. Erzsébet királynő legidősebb lányunokája (a királynő és férje, Fülöp herceg egyetlen lányának, Anna hercegnőnek a lánya) adott életet második lányának.

Meghan hercegnő terhességéről a királynőt állítólag már pénteken értesítették, Eugénia hercegnőnek, az uralkodó harmadik gyereke, András yorki herceg lányának esküvőjén. A Windsorban tartott menyegzőn Harry és Meghan is jelen volt, és a sajtótalálgatások szinte azonnal elindultak Meghan esetleges terhességéről, miután a hercegnő egy hosszú és bő, a viszonylag tavaszias, enyhe időjáráshoz nem illő kabátban jelent meg.

A londoni fogadóirodák máris kiírták az első nyereményesélyeket Harry és Meghan gyerekének nevére.

 A legnagyobb országos fogadási hálózat, a Ladbrokes hétfő délelőtt a lánynevek közül a Victorát, a fiúnevek közül az Albertet és az Arthurt kínálta játékra a legnagyobb valószínűséggel, vagyis a legkisebb nyeremény ígéretével. A Victoria névre 8/1, az Albert és az Arthur névre egyaránt 10/1 nyereményeséllyel lehet jelenleg fogadást kötni.

A Victoria név Viktória királynőre, a jelenlegi uralkodó üknagymamájára utalna, Albert II. Erzsébet királynő VI. György néven trónra lépett édesapjának első neve volt, és az Artúr is szerepelt az 1952-ben elhunyt VI. György nevei között.

A dédszülők, vagyis II. Erzsébet és Fülöp herceg neveit a Ladbrokes kisebb valószínűséggel, így nagyobb, egyaránt 16/1-es nyereményígérettel kínálta hétfőn fogadásra.  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.