Kirúgták a közszolgálati egyetem tanszékvezetőjét a kukizós-puncizós kisfilm miatt

Az Átlátszó reggel írta meg, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetősége a nyáron kivizsgálta egy erotikus hangulatú videó ügyét, és a kifogásolható témaválasztás és nyelvezet miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették az elkészítésében érintett oktatókat.

A három perces videóban a leendő rendőrtisztek a Blöff egyik jelentét idézve, faszmetafora helyett pinahasonlattal adnak elő egy jelenetet: az egyetem hallgatónői eljátsszák, hogy az egyik záróvizsga tételsorát próbálják kizsarolni egy oktatóból.

A kisfilmet az az Angyal Miklós rendőr orvos-ezredes, az NKE tanszékvezető egyetemi docense rendezte, akinek 2011-ben Pécsen visszavonták a rendőri vezetői megbízását, miután egy mélygarázsban meztelenül, egy nővel találtak rá egy autó motorháztetején.

Úgy látszik, az NKE most továbbment, és végül kirúgták Angyalt.

Az egyetem déli közleménye szerint egy múlt héten érkezett bejelentés alapján ismét áttekintették az ügyet.

“Az NKE továbbra is elismeri Angyal Miklós szakmai kvalitásait és oktatói, valamint tudományos tevékenységét, ugyanakkor úgy ítéli meg, hogy az elkészült kisfilm tárgya, hangvétele és stílusa összeegyeztethetetlen az egyetem szellemiségével és értékrendjével, továbbá súlyosan rombolja az intézmény megítélését. Ennek megfelelően az NKE vezetése a mai napon kezdeményezte az országos rendőrfőkapitánynál Angyal Miklós r. ezredes NKE-re történt vezénylésének megszüntetését, ezzel oktatói tevékenységét az egyetemen befejezte” - írták.