Gajdics Ottó és a Karc FM elkérte és megkapta az egykor simicskás Lánchíd Rádió összes frekvenciáját

Gajdics Ottó, a Magyar Idők és a Karc FM főszerkesztőjeFotó: Echo TV / youtube

A Magyar Idők főszerkesztője saját lapjának és rádiójának adott villáminterjúiban újságolta el kedden, hogy a Karc FM visszakérte és visszakapta az eddig a Lánchíd Rádió által használt frekvenciákat, így hétfő óta Székesfehérváron, Tatabányán, Zalaegerszegen, Pécsett, Kaposváron, Siklóson, Szigetváron és Szegeden is elérhető a Karc, földi sugárzással.

„...hallgatói családunk tehát részben visszakapta azt, amit a G-nap után elvettek tőlük”

– nyilatkozta saját lapjának Gajdics, aki elárulta azt is, hogy a Lánchíd önként és dalolva mondott le jogosultságairól, a Karc FM pedig élt a lehetőséggel, kérelmezte a hatóságnál a felvételt, és sikerrel járt.

A fejlemény annyiban nem meglepő, hogy a Lánchíd is része volt a Simicskától a NER-kompatibilis Nyerges Zsolthoz került médiacsomagnak, aminek elemei azóta egymás után esnek el -  a Heti Válasz bezárt, a Hír TV újra fideszes lett.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden olyan helyen, ahol valaha szólt a Lánchíd Rádió, a Karc FM pályázni fog a felszabaduló frekvenciára - bújt ki egy éles keresztkérdés elől ügyesen Gajdics. 

A Karc napi 20 órában központi tartalmat sugároz majd, 4 marad a helyi műsorkészítőknek. Kiderült az is, hogy egyelőre nem bővül az 50 fős szerkesztőség, de ez változhat, ha szükség lesz új munkaerőre, februártól pedig új műsorstruktúrával is készülnek. (Magyar Idők)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.