Gajdics Ottó és a Karc FM elkérte és megkapta az egykor simicskás Lánchíd Rádió összes frekvenciáját

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Gajdics Ottó, a Magyar Idők és a Karc FM főszerkesztőjeFotó: Echo TV / youtube

A Magyar Idők főszerkesztője saját lapjának és rádiójának adott villáminterjúiban újságolta el kedden, hogy a Karc FM visszakérte és visszakapta az eddig a Lánchíd Rádió által használt frekvenciákat, így hétfő óta Székesfehérváron, Tatabányán, Zalaegerszegen, Pécsett, Kaposváron, Siklóson, Szigetváron és Szegeden is elérhető a Karc, földi sugárzással.

„...hallgatói családunk tehát részben visszakapta azt, amit a G-nap után elvettek tőlük”

– nyilatkozta saját lapjának Gajdics, aki elárulta azt is, hogy a Lánchíd önként és dalolva mondott le jogosultságairól, a Karc FM pedig élt a lehetőséggel, kérelmezte a hatóságnál a felvételt, és sikerrel járt.

A fejlemény annyiban nem meglepő, hogy a Lánchíd is része volt a Simicskától a NER-kompatibilis Nyerges Zsolthoz került médiacsomagnak, aminek elemei azóta egymás után esnek el -  a Heti Válasz bezárt, a Hír TV újra fideszes lett.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden olyan helyen, ahol valaha szólt a Lánchíd Rádió, a Karc FM pályázni fog a felszabaduló frekvenciára - bújt ki egy éles keresztkérdés elől ügyesen Gajdics. 

A Karc napi 20 órában központi tartalmat sugároz majd, 4 marad a helyi műsorkészítőknek. Kiderült az is, hogy egyelőre nem bővül az 50 fős szerkesztőség, de ez változhat, ha szükség lesz új munkaerőre, februártól pedig új műsorstruktúrával is készülnek. (Magyar Idők)