Gajdics Ottó és a Karc FM elkérte és megkapta az egykor simicskás Lánchíd Rádió összes frekvenciáját

Gajdics Ottó, a Magyar Idők és a Karc FM főszerkesztőjeFotó: Echo TV / youtube

A Magyar Idők főszerkesztője saját lapjának és rádiójának adott villáminterjúiban újságolta el kedden, hogy a Karc FM visszakérte és visszakapta az eddig a Lánchíd Rádió által használt frekvenciákat, így hétfő óta Székesfehérváron, Tatabányán, Zalaegerszegen, Pécsett, Kaposváron, Siklóson, Szigetváron és Szegeden is elérhető a Karc, földi sugárzással.

„...hallgatói családunk tehát részben visszakapta azt, amit a G-nap után elvettek tőlük”

– nyilatkozta saját lapjának Gajdics, aki elárulta azt is, hogy a Lánchíd önként és dalolva mondott le jogosultságairól, a Karc FM pedig élt a lehetőséggel, kérelmezte a hatóságnál a felvételt, és sikerrel járt.

A fejlemény annyiban nem meglepő, hogy a Lánchíd is része volt a Simicskától a NER-kompatibilis Nyerges Zsolthoz került médiacsomagnak, aminek elemei azóta egymás után esnek el -  a Heti Válasz bezárt, a Hír TV újra fideszes lett.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden olyan helyen, ahol valaha szólt a Lánchíd Rádió, a Karc FM pályázni fog a felszabaduló frekvenciára - bújt ki egy éles keresztkérdés elől ügyesen Gajdics. 

A Karc napi 20 órában központi tartalmat sugároz majd, 4 marad a helyi műsorkészítőknek. Kiderült az is, hogy egyelőre nem bővül az 50 fős szerkesztőség, de ez változhat, ha szükség lesz új munkaerőre, februártól pedig új műsorstruktúrával is készülnek. (Magyar Idők)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.