Gajdics Ottó és a Karc FM elkérte és megkapta az egykor simicskás Lánchíd Rádió összes frekvenciáját

Média
2018 október 16., 09:11
comments 120

Gajdics Ottó, a Magyar Idők és a Karc FM főszerkesztője
photo_camera Gajdics Ottó, a Magyar Idők és a Karc FM főszerkesztője Fotó: Echo TV / youtube

A Magyar Idők főszerkesztője saját lapjának és rádiójának adott villáminterjúiban újságolta el kedden, hogy a Karc FM visszakérte és visszakapta az eddig a Lánchíd Rádió által használt frekvenciákat, így hétfő óta Székesfehérváron, Tatabányán, Zalaegerszegen, Pécsett, Kaposváron, Siklóson, Szigetváron és Szegeden is elérhető a Karc, földi sugárzással.

„...hallgatói családunk tehát részben visszakapta azt, amit a G-nap után elvettek tőlük”

– nyilatkozta saját lapjának Gajdics, aki elárulta azt is, hogy a Lánchíd önként és dalolva mondott le jogosultságairól, a Karc FM pedig élt a lehetőséggel, kérelmezte a hatóságnál a felvételt, és sikerrel járt.

A fejlemény annyiban nem meglepő, hogy a Lánchíd is része volt a Simicskától a NER-kompatibilis Nyerges Zsolthoz került médiacsomagnak, aminek elemei azóta egymás után esnek el -  a Heti Válasz bezárt, a Hír TV újra fideszes lett.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden olyan helyen, ahol valaha szólt a Lánchíd Rádió, a Karc FM pályázni fog a felszabaduló frekvenciára - bújt ki egy éles keresztkérdés elől ügyesen Gajdics. 

A Karc napi 20 órában központi tartalmat sugároz majd, 4 marad a helyi műsorkészítőknek. Kiderült az is, hogy egyelőre nem bővül az 50 fős szerkesztőség, de ez változhat, ha szükség lesz új munkaerőre, februártól pedig új műsorstruktúrával is készülnek. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.