Megszavazták: ennyi volt a lakáspénztárak állami támogatásának

POLITIKA
2018 október 16., 10:35
comments 331

Keresztülverték: a kormánypárti többség simán megszavazta a lakástakarékpénztárak 30 százalékos állami támogatásának megszüntetését. Bánki Erik előterjesztését 

125 igen, 49 nem

arányában fogadta el az Országgyűlés. 

link Forrás

A lakástakarékpénztárok állami támogatásának megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot a fideszes Bánki Erik hétfőn nyújtotta be, kivételes eljárással. Rekord gyorsan, már kedd reggel tárgyalta az Országgyűlés,

érdemi vita nélkül: az előterjesztő Bánki mellett egyetlen fideszes képviselő vállalta véleményét az ellenzéki kritikákkal szemben. A KDNP tagjai közül senki sem szólalt fel a több mint háromórás vita során.

A szavazást követően Áder Jánosnak öt napja lesz aláírni a jogszabályt, ami így akár már szerdán hatályba léphet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.