Megszavazták: ennyi volt a lakáspénztárak állami támogatásának

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Keresztülverték: a kormánypárti többség simán megszavazta a lakástakarékpénztárak 30 százalékos állami támogatásának megszüntetését. Bánki Erik előterjesztését 

125 igen, 49 nem

arányában fogadta el az Országgyűlés. 

A lakástakarékpénztárok állami támogatásának megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot a fideszes Bánki Erik hétfőn nyújtotta be, kivételes eljárással. Rekord gyorsan, már kedd reggel tárgyalta az Országgyűlés,

érdemi vita nélkül: az előterjesztő Bánki mellett egyetlen fideszes képviselő vállalta véleményét az ellenzéki kritikákkal szemben. A KDNP tagjai közül senki sem szólalt fel a több mint háromórás vita során.

A szavazást követően Áder Jánosnak öt napja lesz aláírni a jogszabályt, ami így akár már szerdán hatályba léphet. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.