Megszavazták: ennyi volt a lakáspénztárak állami támogatásának

Keresztülverték: a kormánypárti többség simán megszavazta a lakástakarékpénztárak 30 százalékos állami támogatásának megszüntetését. Bánki Erik előterjesztését 

125 igen, 49 nem

arányában fogadta el az Országgyűlés. 

A lakástakarékpénztárok állami támogatásának megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot a fideszes Bánki Erik hétfőn nyújtotta be, kivételes eljárással. Rekord gyorsan, már kedd reggel tárgyalta az Országgyűlés,

érdemi vita nélkül: az előterjesztő Bánki mellett egyetlen fideszes képviselő vállalta véleményét az ellenzéki kritikákkal szemben. A KDNP tagjai közül senki sem szólalt fel a több mint háromórás vita során.

A szavazást követően Áder Jánosnak öt napja lesz aláírni a jogszabályt, ami így akár már szerdán hatályba léphet. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.