Orbán ötletére tízszerezte meg a jegybank az aranytartalékot

gazdaság
2018 október 16., 09:49

A Magyar Nemzeti Bank kedden jelentette be, hogy tízszeresére növelte az ország aranytartalékát. Vagyis a tartalék 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, amivel az aranykészlet nagysága elérte a 70 évvel ezelőtti szintet. A jegybank 1986 óta most először vásárolt újra aranyat. Az aranytartalék emelésére és fizikai formában történő hazaszállítására 2018 októberének első felében került sor.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke sajtótájékoztatót tart a jegybank székházában
photo_camera Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke sajtótájékoztatót tart a jegybank székházában Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az Index beszámolója szerint a bejelentésnél Matolcsy György arról is beszélt, hogy egy éve Orbán Viktor javasolta, hogy az MNB gondolja át az aranystratégiát, ezután döntöttek a tartalék növelése mellett.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.