Soros György 2 millió dollárral támogatja a Wikipediát működtető alapítványt

Soros GyörgyFotó: Francois Mori/AP

A Wikipediát működtető Wikimedia Endowment alapítvány büszkén jelentette be honlapján, hogy 2 millió dolláros (közel 560 millió forintos) támogatásban részesültek Soros Györgytől.

A közlemény kiemeli, hogy a világ egyik legtehetősebb filantrópja mindig is támogatta a nyílt társadalom koncepcióját, ideértve a tudáshoz, az oktatáshoz és a különböző társadalmi és politikai kutatásokhoz való minél szélesebb körű hozzáférést. 

Azt is megemlítik, hogy Soros saját vagyonából összesen 32 milliárd dollárt adományozott a civil társadalmat világszerte erősíteni hivatott Open Society Foundations részére. 

A Wikimedia részéről az ügyvezető Katherine Maher azt írta, hogy a felajánlásnak köszönhetően a Wikipedia továbbra is ingyenes és szabad maradhat az elkövetkező generációk számára is. 

Soros azt nyilatkozta, hogy hozzájárulásával a nyílt és minél szélesebb körben hozzáférhető tudást kívánja támogatni. 

A Wikimedia 2016 januárjában indított kampányt az alapítvány fenntartására, azóta összesen mintegy 26,5 millió dollárt kalapoztak össze a közösségi szerkesztésű információ honlap fenntartására. 

Szeptember végén az Amazon tulajdonos-alapítója, Jeff Bezos jelentette be, hogy 1 millió dollárral támogatja a Wikimedia Endowmentet. (wikimediafoundation.org)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.