Soros György 2 millió dollárral támogatja a Wikipediát működtető alapítványt

2018 október 16., kedd 7:39
150

Soros György Fotó: Francois Mori/AP

A Wikipediát működtető Wikimedia Endowment alapítvány büszkén jelentette be honlapján, hogy 2 millió dolláros (közel 560 millió forintos) támogatásban részesültek Soros Györgytől.

A közlemény kiemeli, hogy a világ egyik legtehetősebb filantrópja mindig is támogatta a nyílt társadalom koncepcióját, ideértve a tudáshoz, az oktatáshoz és a különböző társadalmi és politikai kutatásokhoz való minél szélesebb körű hozzáférést. 

Azt is megemlítik, hogy Soros saját vagyonából összesen 32 milliárd dollárt adományozott a civil társadalmat világszerte erősíteni hivatott Open Society Foundations részére. 

A Wikimedia részéről az ügyvezető Katherine Maher azt írta, hogy a felajánlásnak köszönhetően a Wikipedia továbbra is ingyenes és szabad maradhat az elkövetkező generációk számára is. 

Soros azt nyilatkozta, hogy hozzájárulásával a nyílt és minél szélesebb körben hozzáférhető tudást kívánja támogatni. 

A Wikimedia 2016 januárjában indított kampányt az alapítvány fenntartására, azóta összesen mintegy 26,5 millió dollárt kalapoztak össze a közösségi szerkesztésű információ honlap fenntartására. 

Szeptember végén az Amazon tulajdonos-alapítója, Jeff Bezos jelentette be, hogy 1 millió dollárral támogatja a Wikimedia Endowmentet. (wikimediafoundation.org)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt