Vádat emeltek egy polgármester ellen, aki leállította az építkezést, mert a beruházó nem a kedvenc cégét alkalmazta

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint vádat emeltek egy borsodi község polgármestere ellen hivatali vesztegetés miatt.

A vádirat szerint az történt, hogy egy férfi borászatot akart nyitni a településen, ezért 2016 tavaszán felkereste a polgármestert, aki hozzájárult és támogatta a projektet, de azt kérte, hogy a kivitelezéssel nevelt fia cégét bízzák meg.  

Nem ez történt: a beruházó más céget bízott meg, a vádlott a szükséges engedélyek megléte ellenére leállította a munkát, elzavarta a munkásokat, és bejelentést tett a rendőrségen, azzal a valótlan állítással, hogy a munkások őt a helyszínen bántalmazták. 

A polgármester ezután közölte a beruházóval, hogy a településen az ő engedélye nélkül semmi nem épülhet, így az köteles az ő ismerősével együtt dolgozni. 

Az ügyészség a minősített vesztegetés bűntettén t„úl hivatali visszaélés bűntettével és büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével is vádolja a polgármestert. A vádlott terhére rótt bűncselekmények - a halmazati szabályokra tekintettel - akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetőek” - írja az ügyészség.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.