Vádat emeltek egy polgármester ellen, aki leállította az építkezést, mert a beruházó nem a kedvenc cégét alkalmazta

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint vádat emeltek egy borsodi község polgármestere ellen hivatali vesztegetés miatt.

A vádirat szerint az történt, hogy egy férfi borászatot akart nyitni a településen, ezért 2016 tavaszán felkereste a polgármestert, aki hozzájárult és támogatta a projektet, de azt kérte, hogy a kivitelezéssel nevelt fia cégét bízzák meg.  

Nem ez történt: a beruházó más céget bízott meg, a vádlott a szükséges engedélyek megléte ellenére leállította a munkát, elzavarta a munkásokat, és bejelentést tett a rendőrségen, azzal a valótlan állítással, hogy a munkások őt a helyszínen bántalmazták. 

A polgármester ezután közölte a beruházóval, hogy a településen az ő engedélye nélkül semmi nem épülhet, így az köteles az ő ismerősével együtt dolgozni. 

Az ügyészség a minősített vesztegetés bűntettén t„úl hivatali visszaélés bűntettével és büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével is vádolja a polgármestert. A vádlott terhére rótt bűncselekmények - a halmazati szabályokra tekintettel - akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetőek” - írja az ügyészség.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.