Vádat emeltek egy polgármester ellen, aki leállította az építkezést, mert a beruházó nem a kedvenc cégét alkalmazta

bűnügy
2018 október 16., 08:47
comments 35

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint vádat emeltek egy borsodi község polgármestere ellen hivatali vesztegetés miatt.

A vádirat szerint az történt, hogy egy férfi borászatot akart nyitni a településen, ezért 2016 tavaszán felkereste a polgármestert, aki hozzájárult és támogatta a projektet, de azt kérte, hogy a kivitelezéssel nevelt fia cégét bízzák meg.  

Nem ez történt: a beruházó más céget bízott meg, a vádlott a szükséges engedélyek megléte ellenére leállította a munkát, elzavarta a munkásokat, és bejelentést tett a rendőrségen, azzal a valótlan állítással, hogy a munkások őt a helyszínen bántalmazták. 

A polgármester ezután közölte a beruházóval, hogy a településen az ő engedélye nélkül semmi nem épülhet, így az köteles az ő ismerősével együtt dolgozni. 

Az ügyészség a minősített vesztegetés bűntettén t„úl hivatali visszaélés bűntettével és büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével is vádolja a polgármestert. A vádlott terhére rótt bűncselekmények - a halmazati szabályokra tekintettel - akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetőek” - írja az ügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.