A férfi eljátszotta a halálát, hogy felmarkolja az életbiztosítást, de a nejét elfelejtette beavatni tervébe

külföld
2018 október 17., 09:43
comments 177

Véres családi tragédiába torkollt egy fondorlatos biztosítási csalás Kínában.

He és neje, aki férje eljátszott halála után bánatában gyermekeivel együtt megölte magát.
photo_camera He és neje, aki férje eljátszott halála után bánatában gyermekeivel együtt megölte magát. Fotó: Weibo

Egy 34 éves férfi, akit a hatóságok csak kereszt vezetéknevén neveztek meg He néven, még szeptemberben kötött neje tudtán kívül egymillió jüan (~40 millió forint) értékű életbiztosítást, aminek neje volt a kedvezményezettje. Szeptember 19-én aztán kölcsönvett egy autót, hogy eljátsza halálát. A kocsival folyóba hajtott. A kocsi roncsainak kiemelése után, bár holttestét nem találták meg, a hatóságok halottnak nyilvánították.

Mivel neje az egész biztosítási csalásról semmit sem tudott, pár héttel később búcsúlevelet írt, majd négyéves fiával és hároméves lányával egy tóba fojtotta magát az otthona közelében. Búcsúlevelében azt írta, hogy csatlakozni akar férjéhez, akivel "mindössze az volt a vágyunk, hogy négyfős családunk együtt lehessen". A biztosítási csaló, akit a hatóságok csak keresztnevén, Heként neveztek meg, másnap feladta magát a rendőrségen. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.