A tagokkal fizettethetik meg az önkéntes nyugdíjpénztárak garanciaalapjának feltöltését

Az ilyesmiben általában jól értesült mfor.hu értesülései szerint a kormány erősen fontolgatja, hogy más pénzügyi szolgáltatásokhoz hasonlóan az önkéntes nyugdíjpénztárak mögött is legyen garanciaalap. Az ötletet nemrég Windisch László, a jegybank alelnöke vetette fel egy rendezvényen, és a lap érdeklődésére Varga Mihály is megerősítette, hogy valóban gondolkodnak a felvetésen.

Az mfor.hu szerint arról nincs szó, hogy kiforrott javaslat lenne a garanciaalap felállítására. Kormányzati forrásaikkal folytatott beszélgetéseik alapján nagyon úgy tűnik, hogy a kormány szerint az alap felállításának költségeit a pénztári tagokra hárítanák. "Miért kellene másnak fizetnie" - kérdezett vissza egyik magas szintű kormányzati forrásuk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.