A tagokkal fizettethetik meg az önkéntes nyugdíjpénztárak garanciaalapjának feltöltését

Az ilyesmiben általában jól értesült mfor.hu értesülései szerint a kormány erősen fontolgatja, hogy más pénzügyi szolgáltatásokhoz hasonlóan az önkéntes nyugdíjpénztárak mögött is legyen garanciaalap. Az ötletet nemrég Windisch László, a jegybank alelnöke vetette fel egy rendezvényen, és a lap érdeklődésére Varga Mihály is megerősítette, hogy valóban gondolkodnak a felvetésen.

Az mfor.hu szerint arról nincs szó, hogy kiforrott javaslat lenne a garanciaalap felállítására. Kormányzati forrásaikkal folytatott beszélgetéseik alapján nagyon úgy tűnik, hogy a kormány szerint az alap felállításának költségeit a pénztári tagokra hárítanák. "Miért kellene másnak fizetnie" - kérdezett vissza egyik magas szintű kormányzati forrásuk.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.