Északír nő regénye nyerte az egyik legrangosabb irodalmi díjat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Anna Burns az első északír szerző, aki Man Booker-díjat kapott. Az elismerést Milkman című könyvéért kapta, ez a harmadik megjelent regénye, a díjjal 50 ezer fontos pénzjutalom jár. A Milkman egy 18 éves lány története, akit egy idősebb, nagy hatalmú férfi szexuálisan zaklat. A Man Booker-díjat korábban csak brit, ír és a brit Nemzetközösséghez tartozó országok írói kaphatták meg, de öt éve változtattak ezen, és már bárki jelölhető, aki angol nyelven ír. Idén kiemelkedően nagy arányban szerepeltek nők a rövidlistán, Burns mellett jelölt volt Daisy Johnson, Esi Edugyan, Rachel Kushner, illetve Robin Robertson és Richard Powers.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.