Lövöldözés lehetett a krími iskolában a robbanás előtt

Mint írtuk, szerdán robbanás történt Kercs városában, egy szakképzést nyújtó felsőoktatási intézményben. Jelenleg 18 halálos áldozatról és több mint 50 sebesültről lehet tudni.

Grafika: AFP/444

Először gázrobbanásról írtak, de a legfrissebb hírek szerint a robbanás előtt lövöldözés volt, az iskola egyik, 18 éves diákja, Vladiszlav Roszljakov támadt iskolatársaira. Orosz hírügynökségi jelentések szerint a robbanószerkezetet is ő hozta működésbe, majd végzett magával.

A BBC tudósítója arról tweetelt, az orosz nyomozóhatóság tájékoztatása szerint valamennyi áldozat a lövések következtében halt meg.

Dmitrij Peskov, Vlagyimir Putyin elnök szóvivője az AP jelentése szerint nem sokkal a robbanás után már arról beszélt, hogy a hatóságok a terrortámadás lehetőségét vizsgálják. Pár perccel korábban az orosz terrorelhárítás közölte, hogy a 18 ember halálát okozó robbanást azonosítatlan robbanószerkezet okozta.

A Szabad Európa Rádió szerint Oroszországban viszonylag gyakoriak a házrobbanások, ezek javarészt háztartási balesetek, de a csecsen háborúk óta gyakoriak a terrortámadások is. 

Míg a szerencsétlenség részletei meglehetősen homályosak, azt biztosra lehet tudni, hogy ahogy attól tartani lehetett, egyre több halálos áldozatról érkeznek jelentések.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.