Öt év börtönt kapott, mégis Kövér Lászlóval kirándul Erdélyben a volt balmazújvárosi polgármester

A 24.hu vette észre a közmédia adásában, hogy Kövér Lászlóval Erdélybe kirándult Balmazújváros volt polgármestere,

a hivatali vesztegetés miatt öt év börtönre ítélt Veres Margit.

A házelnök mögött az M1 Csíkszentdomokoson rögzített bejelentkezésében tűnik fel az elítét városvezető. Veres úgy kerülhetett Kövér mögé, hogy Tiba István, mostani balmazújvárosi vezető is tagja az Országgyűlés csapatának. Tiba egykori jobbkeze volt Veres. 

Büntetését már rég meg kellett volna kezdenie, de a június 27-i bevonulásnak nem tett eleget. A 24.hu szerint azért, mert kegyelmi kérvényt adott be Áder Jánosnak, és mellette kérte az igazságügyi minisztert, hogy az elbírálás idejére függessze el a büntetését. Trócsányi László ezek szerint ehhez hozzájárult.

Veres Margit legutóbb a balmazújvárosi focicsapat edzőjének, Horváth Ferencnek a búcsúján jelent meg, a városi TV rögzítette is az érzelmeket.

A jelenet után a hvg.hu megkeresésére a nő ügyvédje, Rácsai Lajos kijelentette:

jogszerűen van szabadlábon, felmentést kapott, de hogy honnan, milyen eljárás keretében, azt nem mondhatom meg, nem vagyok rá felhatalmazva.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.