Rétvári szerint kiemelt cél, hogy az év végéig minden magyar iskolában legyen wifi

A szocialista Mesterházy Attila kérdésére válaszolva közölte az Emmi államtitkára, hogy a kormány kiemelt célja, hogy

"az iskolák a digitális oktatáshoz szükséges sávszélességű szupergyors interneteléréssel, illetve épületen belüli Wifi-hálózattal rendelkezzenek 2018 végéig."

Rétvári Bence bejelentése nem új keletű. Igaz, tavaly októberben Kara Ákos államtitkár még azt ígérte:

szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig. 

Az azóta beszántott Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára akkor azt mondta, hogy minden 500 fő alatti iskolában legalább 100 Mbit/s, minden ennél nagyobb iskolákban pedig legalább 1 Gbit/s sávszélességet szeretnének megvalósítani. És ezt pedig Kara előtt is megígérték:

2015-ben ugyanazt 2016 év végi határidővel.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.