Tarlós megkezdte a kampányt: együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Kerékpárosklubbal

Budapest
2018 október 17., 21:09
comments 158

Nyolc év után eljött az idő, és Tarlós István

együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kerékpárosklubbal.

A szerdai ünnepélyes aláíráson a főpolgármester kijelentette: a cél, hogy "teljesüljenek a fővárosi önkormányzat Balázs Mór-tervében és a Budapest 2030 hosszú távú városfejlesztési koncepciójában kitűzött forgalmi részaránycélok, továbbá, hogy 

Budapest egyre élhetőbbé, közúthálózata és közterületei pedig egyre inkább kerékpárosbaráttá váljanak, ami a kerékpárral nem közlekedő városlakók érdekét is szolgálja."

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Tarlós hangsúlyozta: a főváros közlekedését egy komplex egységnek tekinti, és meg kell találni egy olyan helyes egyensúlyt, amely lehetővé teszi az autós és a kerékpáros közösség együttélését. Hozzátette:

ami esetleg kerékpár-ellenességnek tűnt, az valószínűleg valamilyen közösség "félreértésén, hozzá nem értésén, esetleg manipulációs szándékán alapult, semmi máson".

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.