Terítékre kerül Orbán a Néppárt csúcstalálkozóján

politika
2018 október 17., 13:27
comments 122

Az Európai Néppárt szerdai brüsszeli csúcstalálkozója előtt tartott sajtótájékoztatón Joseph Daul pártelnök kijelentette:

„Tény, egyelőre egyik tagpárt sem indítványozta hivatalosan a Fidesz kizárását a pártcsaládból, de komoly vitára számít a magyarországi helyzetről”.

Hozzátette: szembesítik Orbán Viktort a magyarországi helyzettel, amiről mindenki elmondhatja a véleményét. Utána majd kiderül, hogy hogyan lépnek a nemzeti tagpártok, mondta Daul. Az EPP alapokmánya értelmében legalább öt különböző országból hét tagpárt kezdeményezheti bármely másik tag kizárását. Daul elmondta, hogy

"mint tudják, mindig is barátja voltam Orbán Viktornak, mindig megvédtem őt. De kötelességem védeni a szabadságot, a demokráciát, a jogállamiságot, a tudományos szabadságot, az emberi jogok tiszteletét, a szabad civil társadalmat is."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.