Végzős diák mészárolt a krími iskolában

külföld
2018 október 17., 18:53
comments 56

Bár korábban terrortámadásnak, később mégis többszörös emberölésnek minősítették a hatóságok a Krím félszigeti Kercs egyik műszaki szakközépiskolájában elkövetett szerdai támadást. Ahogy korábban írtuk a lövöldözésben, és robbantásban 19 diák halt meg, a sebesültek száma 54. A Meduza beszámolója szerint az iskola végzőse, a 18 éves vegyész szakra járó Vlagyiszlav Roszljakov volt a támadó. A fiú állítólag kihagyta az első órákat, majd szokásától eltérően két hátizsákkal érkezett az iskolába. Mások szerint már fegyverrel a kezében lépett át a kapun. Úgy tudni, hogy szeptember szerzett engedélyt, és vett egy gépkarabélyt hozzá 150 darab lőszerrel.

A mészárlás pontos menetéről eltérően számol be az orosz média: egyes források szerint előbb felrobbantotta a házi készítésű pokolgépet, majd ezután kezdett lövöldözni aminek végén magával is végzett. Más források szerint a robbantással ölte meg magát. 

link Forrás

A fiút társai csendes, halk szavú, visszahúzódó egyénnek mondták, de gyűlölte az iskoláját, mert szerinte gonoszan viselkedtek tanárai. Nemrég törölte magát a közösségi felületekről az ápoló édesanyjával élő fiú. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.