Végzős diák mészárolt a krími iskolában

Bár korábban terrortámadásnak, később mégis többszörös emberölésnek minősítették a hatóságok a Krím félszigeti Kercs egyik műszaki szakközépiskolájában elkövetett szerdai támadást. Ahogy korábban írtuk a lövöldözésben, és robbantásban 19 diák halt meg, a sebesültek száma 54. A Meduza beszámolója szerint az iskola végzőse, a 18 éves vegyész szakra járó Vlagyiszlav Roszljakov volt a támadó. A fiú állítólag kihagyta az első órákat, majd szokásától eltérően két hátizsákkal érkezett az iskolába. Mások szerint már fegyverrel a kezében lépett át a kapun. Úgy tudni, hogy szeptember szerzett engedélyt, és vett egy gépkarabélyt hozzá 150 darab lőszerrel.

A mészárlás pontos menetéről eltérően számol be az orosz média: egyes források szerint előbb felrobbantotta a házi készítésű pokolgépet, majd ezután kezdett lövöldözni aminek végén magával is végzett. Más források szerint a robbantással ölte meg magát. 

A fiút társai csendes, halk szavú, visszahúzódó egyénnek mondták, de gyűlölte az iskoláját, mert szerinte gonoszan viselkedtek tanárai. Nemrég törölte magát a közösségi felületekről az ápoló édesanyjával élő fiú. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.