Bajnai Gordon szerint a magyar felzárkózás ma távolabb van, mint 1990-ben

A HVG-ben tett közzé egy rövid elemzést a magyar közállapotokról Bajnai Gordon volt miniszterelnök, aki az elmúlt években szinte alig nyilvánult meg politikai / közéleti kérdésekben.

„Magyarországot 2008-cal szemben ma nem a hirtelen szívhalál fenyegeti, hanem a lassan ölő daganat.”

Más mellett ezt írja a volt miniszterelnök, aki nemzeti katasztrófának nevezi a kivándorlást. Bajnai szerint a legképzettebb és vállalkozóbb szellemű emberek hagyják el az országot, és a felsőoktatás lezüllesztése is ezt a kiáramlását erősíti.

Komoly problémaként ír a munkaerőhiányról, de szerinte

„a legnehezebben helyrehozható kárt a fejekben és a lelkekben okozza"

a rendszer. Bajnai agymosást és manipulációt lát, szerinte a kormány így akarja elfedni a széleskörű korrupciót és más problémákat.

Bajnai Gordon arról ír, hogy ezek miatt a felzárkózás és a magyar polgárosodás esélye ma távolabb van, mint 1990-ben. (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.