Bajnai Gordon szerint a magyar felzárkózás ma távolabb van, mint 1990-ben

politika
2018 október 18., 02:34
comments 382

A HVG-ben tett közzé egy rövid elemzést a magyar közállapotokról Bajnai Gordon volt miniszterelnök, aki az elmúlt években szinte alig nyilvánult meg politikai / közéleti kérdésekben.

„Magyarországot 2008-cal szemben ma nem a hirtelen szívhalál fenyegeti, hanem a lassan ölő daganat.”

Más mellett ezt írja a volt miniszterelnök, aki nemzeti katasztrófának nevezi a kivándorlást. Bajnai szerint a legképzettebb és vállalkozóbb szellemű emberek hagyják el az országot, és a felsőoktatás lezüllesztése is ezt a kiáramlását erősíti.

Komoly problémaként ír a munkaerőhiányról, de szerinte

„a legnehezebben helyrehozható kárt a fejekben és a lelkekben okozza"

a rendszer. Bajnai agymosást és manipulációt lát, szerinte a kormány így akarja elfedni a széleskörű korrupciót és más problémákat.

Bajnai Gordon arról ír, hogy ezek miatt a felzárkózás és a magyar polgárosodás esélye ma távolabb van, mint 1990-ben. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.