Banksy a teljes képet le akarta darálni az árverésen, csak bedöglött az iratmegsemmisítő

MŰVÉSZET
2018 október 18., 08:47

Banksy szerdán megjelentetett egy videót, amiből kiderült, hogy Sotheby's aukcióján valójában teljesen le akarta darálni a Lufis lány című képét, csakhogy a keretbe épített iratmegsemmisítő elakadt. Pedig korábban tökéletesen működött. 

link Forrás

A videóból az is kiderül, hogy Banksy egy távirányítóval aktiválta a papírdarálót, amikor egy európai gyűjtő megnyerte a licitharcot egy 1,04 millió fontos (386 millió forintos) ajánlattal. 

A kép most már a Love is in the Bin címet viseli. Az árverést szervező  Sotheby's szakértői a történteket úgy értékelték, hogy Banksy nem elpusztította egy képét, hanem egy újat alkotott. Ezt végül a vevő is elfogadta, és kifizette az 1,04 millió fontot. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.