Végül tényleg kifizette az 1 millió fontot a ledarált Banksy-képért a szerencsés gyűjtő

MŰVÉSZET
2018 október 11., 18:10
comments 233

Sikerült megegyeznie a Sotheby’s aukciósháznak azzal a gyűjtővel, aki múlt pénteken 1 millió fonttal megnyerte az a Banksy-képet, ami az árverés után ledarálta magát. Amikor a keretbe épített iratmegsemmisítő berregni kezdett, mindenki meglepődött, főleg az a nő, aki felajánlotta az összeget a Lufis lány című képért, ezért tárgyalni kezdett az árverés szervezőivel.

link Forrás

Végül a ledarált képért is hajlandó kifizetni az 1 millió fontot. Egyébként a Sotheby’s szerint a papírdarálónak hála az árverésen egy új mű született, ami mostantól a Szerelem a szemetesben címet viseli, és hétvégén már ki is állítják a Sotheby’s galériájában. A vevőről annyit árultak el, hogy egy európai nő, aki régi ügyfelüknek számít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.