Meghalt Magos Judit hatszoros Eb-győztes asztaliteniszező

67 éves korában meghalt Magos Judit hatszoros Európa-bajnok asztaliteniszező – írja a Nemzeti Sport.

Magos 1951. február 19-én született Budapesten. 1961-ben, a KSI-ben kezdett játszani, 1969-től a Statisztika, 1984-től a német ATSV Saarbrücken, 1985-től az ESMTK, 1987-től a német Elversberg játékosa volt. 1989-ben vonult vissza.

Hatszor lett Európa-bajnok, de tagja volt a világbajnokságon az 1973-ban és 1975-ben 4., illetve az 1977-ben és 1979-ben 5. helyen végző válogatottnak. A Statisztikával tizenháromszor nyerte meg a Bajnokcsapatok Európa-kupáját.

A Nemzeti Sport azt írja, hogy különlegessége volt, hogy az ázsiaiakra jellemző tollszárfogással játszott, az európai asztaliteniszezők közül egyedüliként, aki ebben a stílusban világklasszissá nőtte ki magát. 1978-ban Magyarországon az év sportolónőjének választották, négyszer lett az év magyar asztaliteniszezője (1973, 1974, 1976, 1978), 2015-ben pedig beválasztották az európai asztalitenisz Hírességek Csarnokába.

Jó ideje külföldön élt: Spanyolországban lakott, az elmúlt években pedig betegeskedve, Németországban. (NSO)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.