Megint riasztották a honvédség Gripenjeit

Amikor belépett Magyarország légterébe, nem létesített kapcsolatot a Magyar Polgári Légiforgalmi Irányítással egy francia nemzetiségű WT-9 típusú kisrepülőgép, ezért kora délután a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készenléti szolgálatában lévő Gripenjeit – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A Törökországból Szlovákiába tartó kisrepülőgép a repülési tervtől nem tért el, a kisrepülő vizuális azonosítása után a kapcsolat helyreállt, és a készenléti szolgálat visszatért a kecskeméti bázisra.

JAS-39 Gripen típusú vadászgépek a tízes számot formázzák meg kötelékben repülve a kecskeméti repülőbázis felett a típus hadrendbe állításának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen 2016. március 4-én.Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Legutóbb 8 napja riasztották a Gripeneket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.