Trump egy újabb ENSZ-szervezetből lépteti ki az USA-t

Az amerikai kormány szerdán bejelentette, hogy kilépnek az eddig 192 országot tömörítő UPU-ból. Az UPU (Universal Postal Union - Egyetemes Postaegyesület) a világ postáinak a szövetsége. A kilépés egy év átmeneti időszak után érvényesül, az USA kormánya azt mondja, hogy ha ezalatt sikerül számukra kedvezőbb feltételeket elérni a posták közti együttműködésben, akkor maradnak.

Az amerikaiaknak az a bajuk, hogy túlságosan olcsón hoznak be idegen posták árukat Kínából az USA-ba. Ez leginkább az online rendelt kisebb csomagokat érinti, és az intézkedés része lehet a Trump-kormány Kína ellen indított kereskedelmi háborújának. A kormány szerint elfogadhatatlan, hogy sokszor olcsóbb Kínából rendelni valamit, mint Amerikán belüli szállítást kérni.

A Trump-kormány néhány havonta mond fel valamilyen nemzetközi megállapodást vagy kereskedelmi szerződést és ez már a harmadik ENSZ-szervezet amiben felfüggesztették a tagságukat. (Guardian

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.