96 ezer autót hív vissza az Opel, hogy lecseréljék a manipuláló vezérlést

gazdaság
2018 október 19., 20:46

A német közúti közlekedési hatóság elrendelte 96 ezer Opel visszahívását pénteken, mert a Volkswagen botrányban feltárt csaláshoz hasonló szoftverekkel készültek. A 2013 és 2016 között gyártott, Euro 6-os dízel Insignia, Cascada és Zafira modellek motorvezérlése a hatóság szerint fokozott nitrogén-oxid-kibocsátást okozhat.

photo_camera Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto

A gyár 23 ezer autónál már önkéntesen cserélte a szoftvert, de most kötelezték minden érintett darabnál a műveletre. A KBA szerint a közel 96 ezer autóból 64 ezret Németországban helyeztek forgalomba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.