96 ezer autót hív vissza az Opel, hogy lecseréljék a manipuláló vezérlést

A német közúti közlekedési hatóság elrendelte 96 ezer Opel visszahívását pénteken, mert a Volkswagen botrányban feltárt csaláshoz hasonló szoftverekkel készültek. A 2013 és 2016 között gyártott, Euro 6-os dízel Insignia, Cascada és Zafira modellek motorvezérlése a hatóság szerint fokozott nitrogén-oxid-kibocsátást okozhat.

Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto

A gyár 23 ezer autónál már önkéntesen cserélte a szoftvert, de most kötelezték minden érintett darabnál a műveletre. A KBA szerint a közel 96 ezer autóból 64 ezret Németországban helyeztek forgalomba.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.