A fekete ételek veszélyeire figyelmeztetnek

Új élelmiszerbiztonsági kockázati tényezőként azonosította az úgynevezett fekete élelmiszerek csoportját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, írja az MTI. A hatóság szerint nemcsak a gyógyszerszedő betegekre, de még az egészséges fogyasztókra nézve is kockázatos az aktív szénnel színezett élelmiszerek nagy mennyiségű fogyasztása. 

Fotó: Michel Houet/BELGA/AFP

Az aktív szén az emésztőrendszerben nagy hatékonysággal köt meg különböző molekulákat, nemcsak a méreganyagokat, hanem számos, a szervezet számára fontos vegyületet is, például vitaminokat és gyógyszermolekulákat is, írják. Ennek eredménye a gyógyszert szedőknél annak hatásfokának csökkenése, míg az egészséges embereknél hiányállapotot idézhet elő a fekete ételek hosszútávú fogyasztása. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.