Elindult az őrizetbe vett hajléktalan takarítónő tárgyalása

társadalom
2018 október 19., 11:42
comments 83

Elindult a Fővárosi Törvényszéken annak a hajléktalan nőnek a tárgyálása, akit oktber 17-én állítottak elő.

A tárgyalást itt követheti élőben:

link Forrás

“A nyugdíj előtt álló nő öt hónapja vált hajléktalanná, miután élettársa halála után nem maradhatott tovább közös otthonukban. Jelenleg alkalmi munkákból él, korábban takarítóként és segédápolóként is dolgozott gyermekkórházban. Előállításakor vele lévő kiskutyáját menhelyre vitték” - írta róla az Utcajogász Egyesület.

Az előállításra azért került sor, mert október 17-én, egy napon belül háromszor figyelmeztették rendőrök, így október 18-án délben a negyedik alkalommal már az új törvény szerint meg kellett indítani az eljárást.

A tárgyalás szünetében a bíró jelezte, hogy nem folytathatjuk az élő közvetítést. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.