Már 101 hajléktalan kapott figyelmeztetést azért, mert az utcán él

bűnügy
2018 október 19., 05:28

Szerda éjfélig országszerte 101 hajléktalant figyelmeztetettek a rendőrök azért, mert az utcán él, és már két ember ellen indítottak szabálysértési eljárást, egyet Gödöllőn, egyet pedig Budapesten, írja a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányság adatai alapján.

A hétfőn életbe lépett új szabályok szerint ha valaki 90 napon belül három alkalommal kap helyszíni figyelmeztetést, akkor a negyedik alkalommal kötelező szabálysértési eljárást indítani ellene.

A gödöllői esetnél a 30 napos elzárás helyett a bíróság végül csak figyelmeztetésben részesítette a férfit, de ugyanakkor 20 ezer forintos szabálysértési költség megfizetésére kötelezte, amit az ügyvédje vállalt át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.