Nem tudja értelmezni a tankerület a reménytelen helyzet miatt felmondott iskolaigazgató panaszait

oktatás
2018 október 19., 16:04
comments 152

A rendszer teljes csődjére, a pedagógusok reménytelen helyzetére és a diákokra nehezedő terhekre hivatkozva beadta lemondását a budapesti Farkasréti Általános Iskola intézményvezetője, Fazekas László. A tankerületnek írt levelét segélykiáltásként nyilvánosságra hozta. Az igazgató ebben többek közt azt írta, hogy

  • hiába szervezték át, forráshiányosan és rosszul működik a KLIK tankerületi központja, 
  • példaként hozta, hogy helyi szinten sem tudott megvalósulni az együttműködés az iskolai
    vezetés, a Dél-Budai Tankerületi Központ és az Újbuda Önkormányzata és gazdasági társaságai között;
  • a pedagógusok munkaterhelése lehetetlenné teszi az eredményes munkát.

Egy nappal Fazekas nyilvános levele után, péntek délután közleményben reagált rá a Dél-Budai Tankerületi Központ. Kijelentik:

"nem tudjuk értelmezni azokat a kijelentéseket sem, hogy folyamatosan nő a pedagógusok terhelése az iskolában, ugyanis az intézménytől kapott adatok alapján az idei tanévben nem csökkent a pedagógusok száma, miközben csökkent a diákoké. Az egész iskolában összesen 7 túlóra van."

A Központ szerint az igazgató állításával szemben a minőségi oktatás feltételei adottak a Farkasréti Általános Iskolában. Példaként hozzák, hogy

engedélyezték a kis létszámú osztályok fenntartását annak ellenére, hogy például a tavalyi hatodik évfolyamból 28 tanuló választott másik iskolát magának, ennek következtében a jelenlegi 7. évfolyamon 14-17 fős osztályok vannak. 

Majd cinikusan hozzáteszik:

"sajnálatosnak tartjuk, hogy az iskola igazgatója úgy érzi, számára túl nagy feladatot jelent az intézmény vezetése annak ellenére, hogy a fenntartó támogatja őt."

Az iskola finanszírozása is rendben van a tankerület szerint. Azzal büszkélkedve, hogy 

"bár korábban több tízmilliós korszerűsítési, karbantartási beruházást végzett el, ezek között nem tervezett kiadásként szerepelt az intézmény kazánjának cseréje is 24 millió forint értékben."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.