Pálinkás: Azt, ami történt, úgy lehet megoldani, hogy az MTA megkapja 2019-re a kutatóintézetei működtetéséhez szükséges összeget

„Nekem a Magyar Tudományos Akadémián zajló folyamatokról elég határozott véleményem van” - mondta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről júniusban eltávolított Pálinkás József a hvg.hu-nak. Szerinte vissza kell állítani az eredeti finanszírozási modellt. Kijelentette:

„azt, ami történt, úgy lehet megoldani, hogy az MTA megkapja 2019-re a kutatóintézetei működtetéséhez szükséges összeget. Azt nem tudom elfogadni, és nem is látom működőképesnek, hogy egy intézménynek van egy fenntartási kötelezettsége, de a forrás más helyütt van.”

Az, hogy a három posztdoktori ösztöndíjra egy egységes rendszerben lehessen pályázni, abban nem lenne semmi ördögtől való, mondta. Most, hogy a pénzt a Palkovics László vezette innovációs minisztérium osztja, teljes transzparenciára lenne szükség. Pálinkás szerint csak így garantálható, hogy azok odaítélése

„valódi versenyben történjen. Ha nincs verseny, az gyakorlatilag a tudomány halála.”

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.