173 millió forintért kelt el a Hold hozzánk hullott apró darabkája

Rendhagyó tételt árvereztek el a bostoni székhelyű RR Auction jóvoltából: egy  holdi meteoritot, azaz egy olyan meteoritot, melyek a Holdról szakadtak ki kozmikus becsapódások során és a Földre hullottak. 

A ritka leletnek számító meteorit a becsapódás után hat darabra tört, utólag összeillesztve kapta a Hold-kirakós nevet is. Összesen öt kilót nyom, és eredetileg félmillió dollárra becsülték az értékét. Végül 612 ezer dollárért, azaz 173 millió forintért vitte el egy vietnami vevőt képviselő licitáló. 

A meteoritot tavaly találták meg Mauritániában, de szakértők szerint több ezer évvel ezelőtt csapódhatott be a Földbe. Ez számít a mai napig az egyik legjelentősebb megtalált holdi meteoritnak. (AFP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.