173 millió forintért kelt el a Hold hozzánk hullott apró darabkája

tudomány
2018 október 20., 09:01
comments 64

Rendhagyó tételt árvereztek el a bostoni székhelyű RR Auction jóvoltából: egy holdi meteoritot, azaz egy olyan meteoritot, melyek a Holdról szakadtak ki kozmikus becsapódások során és a Földre hullottak.

A ritka leletnek számító meteorit a becsapódás után hat darabra tört, utólag összeillesztve kapta a Hold-kirakós nevet is. Összesen öt kilót nyom, és eredetileg félmillió dollárra becsülték az értékét. Végül 612 ezer dollárért, azaz 173 millió forintért vitte el egy vietnami vevőt képviselő licitáló.

A meteoritot tavaly találták meg Mauritániában, de szakértők szerint több ezer évvel ezelőtt csapódhatott be a Földbe. Ez számít a mai napig az egyik legjelentősebb megtalált holdi meteoritnak. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.