173 millió forintért kelt el a Hold hozzánk hullott apró darabkája

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rendhagyó tételt árvereztek el a bostoni székhelyű RR Auction jóvoltából: egy  holdi meteoritot, azaz egy olyan meteoritot, melyek a Holdról szakadtak ki kozmikus becsapódások során és a Földre hullottak. 

A ritka leletnek számító meteorit a becsapódás után hat darabra tört, utólag összeillesztve kapta a Hold-kirakós nevet is. Összesen öt kilót nyom, és eredetileg félmillió dollárra becsülték az értékét. Végül 612 ezer dollárért, azaz 173 millió forintért vitte el egy vietnami vevőt képviselő licitáló. 

A meteoritot tavaly találták meg Mauritániában, de szakértők szerint több ezer évvel ezelőtt csapódhatott be a Földbe. Ez számít a mai napig az egyik legjelentősebb megtalált holdi meteoritnak. (AFP)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.