A német pénzügyminiszter szerint globális adót kellene kivetni a nagy techcégekre

Olaf Scholz német pénzügyminiszter egy interjúban azt mondta, támogatja a multinacionális vállalatok egyfajta globális minimális adóztatását, miután Európa próbálja az amerikai technológiai óriáscégeket megadóztatni. A szociáldemokrata politikus azt mondta:

„Szükségünk van egy világszerte érvényes minimális adókulcsra, aminek az alkalmazása alól egyetlen állam sem tud kilépni.”

Európa olyan stratégia kidolgozására törekszik, ami a Google, az Amazon, a Facebook, az Apple és a digitális platformok (mint a YouTube és az Airbnb) nyereségét adóztatná, ezek a cégek ugyanis jelenleg ügyesen oldják meg, hogy csak nagyon kevés adót kelljen fizetniük.

A digitális platformok súlyosbítják azt a problémát, amit a globalizáció miatt jól ismerünk, és amit igyekszünk ellensúlyozni: a nyereségnek az adózás szempontjából előnyös régiók felé történő áramlását – mondta Scholz. (Yahoo)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.