Füves cigit osztogatott egy grúz elnökjelölt, bevitték a rendőrök

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Rendőrök vezették el pártja kampánygyűléséről Zurab Dzsaparidze grúz politikust szombat délután. A Gircsi nevű libertariánus párt elnökének egyik kampányígérete a marihuána legalizálása. Grúziában a jövő héten tartanak elnökválasztást, Dzsaparidze támogatottsága alig néhány százalékos a felmérések szerint.

Dzsaparidze és pártja a grúz főváros, Tbiliszi egyik parkjába szervezett tüntetést a marihuána legalizálásáért, és a jelölt ott három darab füves cigit osztott ki a megjelenteknek. Rögtön mondta, hogy kíváncsian várja, hogy mit tesz erre a rendőrség. 

A rendőrök hamar léptek, és tizedmagával elvezették a parkból, és előállították őket kábítószer birtoklásáért és terjesztéséért.

Legalizálásért tüntető tbiliszi polgárok.Fotó: VANO SHLAMOV/AFP

A grúz kormánypárt beterjesztett idén egy javaslatot az orvosi célú marihuána legalizálására, de az ellenzék tiltakozása miatt elhalasztották a döntést az elnökválasztás utánra.

Dzsaparidze a kampányban azt ígérte, hogy a pártja megalkuvás nélkül támad mindenkit: a kormányt, az ellenzéket, az egyházat és a bankokat is. (agenda.ge)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.