Füves cigit osztogatott egy grúz elnökjelölt, bevitték a rendőrök

külföld
2018 október 21., 06:34
comments 41

Rendőrök vezették el pártja kampánygyűléséről Zurab Dzsaparidze grúz politikust szombat délután. A Gircsi nevű libertariánus párt elnökének egyik kampányígérete a marihuána legalizálása. Grúziában a jövő héten tartanak elnökválasztást, Dzsaparidze támogatottsága alig néhány százalékos a felmérések szerint.

Dzsaparidze és pártja a grúz főváros, Tbiliszi egyik parkjába szervezett tüntetést a marihuána legalizálásáért, és a jelölt ott három darab füves cigit osztott ki a megjelenteknek. Rögtön mondta, hogy kíváncsian várja, hogy mit tesz erre a rendőrség. 

A rendőrök hamar léptek, és tizedmagával elvezették a parkból, és előállították őket kábítószer birtoklásáért és terjesztéséért.

Legalizálásért tüntető tbiliszi polgárok.
photo_camera Legalizálásért tüntető tbiliszi polgárok. Fotó: VANO SHLAMOV/AFP

A grúz kormánypárt beterjesztett idén egy javaslatot az orvosi célú marihuána legalizálására, de az ellenzék tiltakozása miatt elhalasztották a döntést az elnökválasztás utánra.

Dzsaparidze a kampányban azt ígérte, hogy a pártja megalkuvás nélkül támad mindenkit: a kormányt, az ellenzéket, az egyházat és a bankokat is. (agenda.ge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.